06. Květen 2016 · Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Čarodějnice na zámeckém dvoře · Rubrika: Činnost sboru, Sbor

V sobotu 30. dubna 2016 se v Litni uskutečnilo tradiční pálení čarodějnic na dvoře zámeckého areálu. Akci pořádal Sbor dobrovolných hasičů Liteň společně s Českou tábornickou unií T. K. Záskalák Liteň a Zámkem Liteň. Pálení čarodějnic bylo doplněno netradičním zábavným během pro děti i dospělé.

Závod nebyl jen o rychlosti v běhu, ale také záleželo na zručnosti a obratnosti. Jednotlivé stanoviště měly ověřit zdatnost každého závodníka. Závodníci překonávali automobilové pneumatiky frekvenčním během, bariéru 70 cm vysokou, házeli tématicky černým uhlím na cíl do pneumatiky, dále zkusili běh na lyžích spojený se střelbou – taková obdoba biatlonu. Za nezasažení cíle místo trestného kolečka dělali běžci dřepy, což dalo dospělým nejvíce zabrat. Dále běželi přes kladinu a zkusili si zaskákat klasického panáka. Pro závod dvojic bylo doplněno o slalom s kolečkem.

Start závodu byl v 17:00 hod. Celkem se do dětského běhu zapojilo 25 dětí. Nejmladší závodnice byla dvouletá Adélka Veselá. Nejlepší dětský výsledek dosáhl Ondra Krtek v čase 3:21. Největší zájem bylo o běh dvojic, kde jednou z podmínek bylo, aby jeden z dvojice byl dospělý. Většinou startovali rodiče se svými dětmi. Celkem startovalo neuvěřitelných 22 dvojic. Závodu se také zúčastnil náčelník České tábornické unie Milan Rychlý, který nakonec zvítězil se svým synem Markem v čase 3:44. Závod skončil v době, kdy už hořel oheň, na který dohlíželi místní hasiči. U zapáleného ohně proběhlo vyhlášení vítězů, kdy se závodníci  postavili na stupně vítězů a všichni dostali drobný dárek a čarodějnickou medaili. Vítězové dvojic ještě obdrželi keramickou čarodějnici z místní keramické dílny. Myslím, že se tato akce velmi podařila. Děkujeme všem, kteří podpořili tuto akci jak pomocí tak i účastí.

Jana Krtková
Záskalák Liteň

 

Komentáře nejsou povoleny.